За контакти: +359 886 455 768

Два вида удобни и красиви памучни шапки

Публикувана на 22.09.2020

След няколко години, през които всичко друго бе на мода, но не и стилните шапки, в последните години те отново се завърнаха на модния подиум, и под аплазузите на големите звезди, които ги и носят, те се появиха и на главите на обикновените хора, които имат шанса да се почувстват за няколко часа на ден звезди или пък просто да подсигурят и защитят най-важната част от телата си – главата.
Когато говорим за материал за дрехи, чорапи, шапки и дори и някои части от обувките, няма как да пренебрегнем факта, че памукът е главно действащо лице в повечето. Доказаните му абсорбиращи и дишащи свойства, го правят предпочитан материал за всички гореизброени. И все повече хора се спират именно на дрехи, произведени от памук, заради хипоалергенните му свойства също. Така че едва ли е нещо ново новината, че на пазара за дрехи и аксесоари, може да намерите и голямо разнообразие от памучни шапки. Особено за предстоящият летен сезон това е много важно. Ние ще ви представим два вида шапки, които са особено подходящи и може да се каже универсални и за двата пола.
Първият вид са толкова известните спортни бейзболни шапки, които няма как да не забележите на главата на всеки втори младеж, мъж на средна възраст, леко оплешивяващ /а може и да не е оплешивяващ/, та дори и често и дамите се възползват от неформалността на този вид шапки. Те са много подходящи като допълнение към всяко едно спортно облекло, дънки, къси спортни или дънкови панталонки, та даже и някои видове поли. Да не говорим, че този вид шапки чудесно прикрива всякакви недостатъци що се отнася до косата или главата, та ако някой ден имате нещастието косата да не ви стои наникъде, или да духа един от онези ветрове, които сякаш са имали за цел да развалят всякакви зачатъци на прическа, този вид спортни шапки са точно за такива случаи. Освен, че придават цялостен завършен вид на облеклото ви, те са и чудесен начин да предпазите очите и главата от палещите слънчеви лъчи през летните дни.
Друг вид памучни шапки са шикозните барети, които днес се срещат много по-често, отколкото преди няколко десетилетия, когато баретите са били един вид запазена марка на френските мъже. И на френските художници. Именно поради тази причина баретата се свързва с изкуството, защото в миналото са я носили предимно хора на изкуството – художници, актьори и т.н. Но пък и баретите напомнят за френски джентълмен седнал да изпие сутрешното си кафе на Шан’з’Елизе, в малка кафена чашка и подръпващ от своята тънка цигара.
В наши дни барети носят много известни личности, а и обикновените мъже, има и женски варианти. Като цяло този вид шапки придават много по-елегантен и сложен вид на тези, които ги носят, отколкото бейзболните шапки. Затова и са предпочитан аксеоар към елегантни костюми, небрежни къси панталони с копринена риза или пък спортно-елегантен костюм. Много музиканти, режисьори, актьори и художници, от известните носят този вид шапка. Нищо не пречи и вие да си вземете барета, с която ще прибавите малко класа и стил към своята личност, и така може и да покорите някое и друго женско сърце.