За контакти: +359 886 455 768

Шапки с козирка

След стилните дрехи и обувки, всеки има нужда от невероятен и открояващ се завършек като подходяща шапка, часовник или бижу. Аксесоарите са това, което ни отличава.

Покажи по продукта

През последните години шапките с козирка, известни като бейзболни шапки, са сред най-популярните аксесоари, както в спортния, така и в ежедневния ни гардероб. Първата шапка, приета за част от униформата на бейзболен отбор е на New York Knickerbockers от далечната 1849 година – тези шапки обаче са сламени. Със съвременния си дизайн бейзболните шапки са от 1860 година, като се превръщат в задължителна част от облеклото на професионалните бейзболисти и техните фенове. Вариациите на бейзболната шапка стават особено популярни през 80-те години на ХХ век, а по-късно се разпространяват по целия свят.

Шапките с козирка - Любим аксесоар за мъже и жени

Шапката с козирка са превръща в любим аксесоар, както за мъже, така и за жени, на различна възраст и в различни точки на земното кълбо. Причините, поради които хората избират шапки с козирка са разнообразни. Някои ги носят, за да покажат лоялност към любимия си отбор, музикална звезда или спортна марка. Други ги предпочитат, просто защото са удобни, пазят сянка и лесно се съчетават с всякакъв тип облекло. Трети избират шапки с козирка, защото са модерни и придават спортен акцент във външния им вид.

Шапка с козирка подходяща за всеки стил

Можете да съчетаете бейзболната шапка с всякакъв вид дрехи – чифт дънки и тениска или спортно сако и панталон. Съобразно стила и излъчването, което искаме да имаме, носим шапките с козирката напред, назад, настрани или наклонена под различен ъгъл. Важно при избора на бейзболна шапка е как изглежда козирката й – преценете дали предпочитате модел с права или заоблена козирка. Шапките с козирка са най-популярният вид шапки по целия свят. Голямото разнообразие от стилове и цветове, които предлагаме в shapki.bg, гарантира, че ще откриете лесно най-подходящата за вас.

Защо толкова много хора носят шапки с козирка?

Милиони хора по света избират бейзболните шапки, защото те са универсални, удобни и функционални. Безкрайните възможности за дизайн на тези шапки означават, че със сигурност ще намерите модел, който да ви подхожда. Макар че са моден аксесоар, предимство на бейзболните шапки е, че те са много практични. Козирките вършат чудесна работа, като предпазват очите ви от слънцето в ярък ден, което ги прави идеални за работа на открито, спортни събития или просто за излежаване на плажа. Бейзболните шапки се съчетават лесно с всяко облекло. Може без да се замисляте да са последното нещо, което грабнете, когато бързате да излезете сутрин и те ще допълнят визията ви по най-добрия начин. Всички любители на бейзболните шапки подчертават, че те са много удобни. При някои модели трябва внимателно да се подбере размерът, за да ви паснат идеално, но при други има възможност за регулиране с плъзгаща се лента в задната част на шапката. Добре пасваща на главата ви бейзболна шапка е идеалното решение за ветровит ден или за активна спортна тренировка. Безспорно предимство на бейзболните шапки е, че те са леки, голяма част са изработени от дишащи и бързосъхнещи материи. За много фенове на бейзболните шапки основната причина да ги изберат е възможността чрез тях да изразят своето мнение и принадлежност – към спортен отбор, музикален стил или политическо течение. Надписите са сред характерните особености на бейзболните шапки. Особено популярни в последни години са персонализираните модели с надпис, изработен специално за вас. Основното предимство на бейзболните шапки е, че може да ги носите почти навсякъде и при най-разнообразни поводи. Важно е да подберете точния материал и дизайн, за да допълнят по най-добрия начин тоалета ви.

Създаването на шапки с козирка е дълг процес

Интригуващо е, че конструирането на бейзболна шапка е дълъг процес от 22 стъпки, като за прилепналите модели е необходим уникален процес на конструиране от шест панела. Преди 1938 г. бейзболните шапки са имали осем панела. Всеки шев на шапката, е внимателно планиран, за да се осигури плътно прилягане и удобство.

Изберете правилния модел за вас

Когато купувате бейзболна шапка изборът е измежду snapbacks, strapbacks и fitted. Fitted са т.нар прилепнали шапки. При тях няма възможност за регулиране, затова е много важно да подберете правилния размер. Моделите snapbacks и strapbacks се различават основно по вида лента за регулиране на размера в задната част на шапката, но и при двата модела тази възможност е налична. Шапките snapbacks, strapbacks и fitted се различават също по броя на парчетата, от които са изградени. Важно е, когато избирате най-подходящата за вас да се съобразите с формата на лицето, както и да подберете цвят, който подхожда както на вашия тен, цвят на очите и косата, но и на дрехите, с които ще я съчетаете.

Как да поддържаме по най-добрия начин нашата шапка с козирка

Внимателно прочетете етикетите на шапката, преди да започнете, за да научите кой е най-добрият метод на пране. За да почистите шапката си, я изперете на ръка при подходяща температура, като използвате най-точния препарат в зависимост от материята. Обърнете особено внимание на температурата на водата, ако е по-висока е възможно шапката да се свие. Предвидете тази възможност още когато избирате най-точния размер за вашата шапка – добре е да е малко по-широка, тъй като неминуемо с времето леко ще се свие. Никога използвайте пералнята за вашата шапка! Когато я перете на ръка избягвайте сапун и препарати за съдове, тъй като те съдържат съставки, които могат да причинят избледняване на цветовете. След като приключите с прането, отстранете излишната вода и поставете шапката на малка топка, за да изсъхне на въздух. Можете да използвате и сешоар, за да спестите време, но не забравяйте да го настроите на ниска температура или студен въздух, за да не повредите тъканта.

Шапка с козирка може да носим през всеки сезон, зависи от материала, от който е изработена

Трябва да изберете правилния материал в зависимост от климатичните условия и начина на използване. Ако ще носите шапката на слънце, изберете изработена от дишаща материя като памук. Често летните бейзболни шапки са снабдени с мрежа в задната част за допълнителна прохлада. Когато ще носите бейзболната шапка на плажа е добре да подберете такава с по-голяма козирка, за да пази лицето ви от слънцето. Когато подбирате бейзболна шапка за студено време, задължителни са по-топлите материали, като вълна, велур, или кожа. Някои от материите са устойчиви на дъжд, спрете се на подобна, ако в района, в който живеете вали често.

В shapki.bg предлагаме разнообразие от варианти на любимите ви модели бейзболни шапки. Изберете най-подходящия цвят или материя. Ние имаме шапка за вас!

Прочети още