За контакти: +359 886 455 768

Изглеждайте неповторимо, готино и стилно с кожена шапка

Публикувана на 10.12.2020

Шапките са един аксесоар, завършек и придатък към облеклото, които подобно на обувките правят завършен целият тоалет и могат да добавят колорит, стил или пък повече изисканост към визията ви. Освен това обаче една шапка има за цел да защити кожата на главата ви от дъжд, от слънце и дори от вятър. Или накратко казано – от капризите на времето. Заради материалите, от които са произведени различните шапки това е напълно възможно. С времето дизайна на шапки дотолкова се е развил, че вече почти няма материал, от който да не е изработена шапка – може би само от камък няма още, но никога не е късно да се измисли. И при все, че толкова много иновативни материали са ползвани от гледна точка на практичността най-известните и желани шапки са тези от памук и кожа, като последните по-скоро заради излъчването си, отколкото заради своята практичност. Макар че една шапка от естествена кожа е много по-добре решение от сламена да кажем.
Повечето кожени шапки са направени в стил “каубой”. И не са толкова известни в нашата страна, но все пак се срещат и такива господа, които биха експериментирали с облекло тип ловец на крави и широкопола кожена шапка. Има и други стилове кожени шапки, повечето от които са или артистични или от типа барета. Но всички те стоят изключително стилно на мъжката глава, или пък защо не и на женската, по простата причина, че кожата винаги е придавала стил и колорит на този, който я носи. Независимо под каква форма. Ето защо спокойно може да изберете своята кожена шапка.
Но не само, заради естетическата страна на нещата. Времената са такива, че е почти невъзможно да се излезе в яден слънчев ден без шапка. Озоновият слой все повече изтънява, което позволява на вредните гама лъчи да проникват безпроблемно, а оттам и да се отразяват в кожата, което води до поражения на един по-късен етап. Това е една от причините, поради които производителите на шапки са се спрели на меката, телешка кожа като основен материал за каубойските или другите видове кожени шапки, също така е перфектен материал, който пази главата от вредните лъчения на слънцето.
Затова, ако обичате кожа, искате да сте защитени и в същото време да изглеждате шикозно, нищо не пречи да влезете в близкият магазин и да промените малко стила си, като заложите на класическата кожа. Дори и да нямате ранчо с хиляда крави или пък най-малкото кожен костюм. За да сте в тон и да не изглеждате смешно и кожените обувки, чанта или колан, ще свършат работа. Е, разбира се и с другите дрехи. Най-подходящата дреха за кожената шапка си остават дънките или другите дрехи от деним, просто кожа и деним винаги са си ходили, тъй като платът е универсален.
Но каубойските шапки или баретите тип Бой Джордж не са единствените кожени шапки. Има и много видове шапки федора, които също са изработени от естествена кожа, която би подхождала идеално на един дълъг кожен шлифер или пък черен спортно-елегантен костюм. Във всеки случай няма да останете незабелязани.