За контакти: +359 886 455 768

Каква шапка, ако сме едри дами

Публикувана на 11.07.2020

Това, че имаме малко повече обем от някой женички в никакъв случай не означава, че не ни се иска и на нас да поносим шапка, която да скрива очите и главата от силното слънце и също така да изглеждаме стилно. С правилно подбраната шапка една едра жена може  да изглежда невероятно и да разкрие всичките си предимства. Следващите съвети вдъхнат повече увереност на всички, които поради една или друга причина, имат повече от себе си.
Като за начало, когато тръгнете да си избирате шапка, решена, че ще промените визията и самочувствието си, трябва да се запознаете с основните правила, които важат при избор на шапка. Те са много важни и в никакъв случай не бива да ги подценявате, когато става дума за външността ви. Съобразявайте се с тялото си. Именно заради него, не може да очаквате, че ще сложите някакъв модел по-специфична шапка и ще изглеждате, като колежката ви например, която има 20 килограма по-малко. Например шапка с малка периферия или рамка не е подходяща за вас. Такива шапки са например бейзболните шапки. Трябва да избягвате този вид шапки.
Трябва да има баланс между тялото и шапката ви. Т.е. периферията на шапката и раменете ви трябва да са на една линия, за да има баланс. Смешно и нелепо би изглеждало, ако сложите например шапка от типа на рибарските или bucket.
Преди да я платите и да си тръгнете щастливи от магазина, заради новата придобивка, се уверете, че лицето ви се чувства щастливо с нея. Или с други думи, че лицето ви изглежда добре с нея, а не да изпъква прекалено неестетично и нелепо. Това не може да се обясни с точни думи, всяка жена, заставайки пред огледалото може да прецени сама, дали дадена шапка й стои добре, дали разкрива очите и скрива бузите например, или тъкмо обратното. Но все пак няколко насоки – една шапка с по-малка и тънка периферия би стояла перфектно на жена с продълговато лице и едра фигура. Малката периферия, която се къдри или пада небрежно на една страна, е подходяща за жени с обли лица. Тъй като има доста голяма разлика в това как стои дадена шапка на едно обло лице и на друго, е най-добре да направите предварително справка в списание или в интернет, за да видите различните видове обли лица, от кои видове шапки са най-добре подчертани. А ако имате позната или приятелки, които обичат да носят шапки и са с тяло, подобни на вашето, може направо да получите информация от първа ръка.
Дамите с кръгли лица също имат много голям избор, заради многото различни “кръгове”. Едно голямо, широко и кръгло лице не изглежда добре с шапка в подобна форма. Ето защо, големите момичета не бива да залагат на кръглите шапки, а по-скоро на шапки във весела и разчупена форма, за да контрастира с кръглоликостта.
В никакъв случай не се вглеждайте в шапките тип федора. Колкото и модерни и стилни да изглеждат, просто на вас няма да ви стоят по този начин. И не само, защото ви липсва правилната костна структура на лице и тяло, а защото и самата форма на главата влияе много на това как ще изглежда даден човек с тези шапки. Но това не бива да ви отчайва, защото все пак има още толкова много стилни и модерни шапки, които да подчертаят красотата на голямото ви, открито лице и да се съчетаят перфектно с формите ви, които не са нищо повече от малко повече красота. Така че нищо не ви пречи да носите шапка и да изглеждате като дами от стар филм или пък като следваща модните тенденции жена.