За контакти: +359 886 455 768

Какво трябва да знаем, когато купуваме шапка за своето дете?

Публикувана на 09.10.2020

Когато става въпрос за малките деца и шапките, които се предлагат за тях, може да говорим за толкова много ползи, а не толкова за външния вид и модата. Но все пак една бебешка шапка например служи много повече за завършване на сладкия бебешки тоалет, отколкото да има някаква съществена функция. Другите им функции са разбира се пазят нежните детски главици от палещите лъчи или от щипещият студ през зимата. Поради каквото и причина да ви предстои да прибавите към детския гардероб шапка, ще трябва да се съобразите с някои основни изисквания, особено, ако ви трябва специална лятна шапка или такава за повод.
Стил и цели. Преди да започнете обикалянето по магазините, си определете целите, заради които искате да купите шапка на детето си. Ако например шапката ще е ежедневна, ще се носи на всяка разходка, за да защитава главата на детето от слънцето или пък от студа, през зимата, то тогава шапката не е необходимо да е някаква специална или пък супер скъпа. Може да изберете универсална шапка, която да си отива с всички цветове, така няма да се притеснявате, че с някоя любима дрешка няма да си подхожда. Също така да е сладка, като за вашите представи и разбира се да става на детето. Ако пък ви трябва шапка по някакъв случай – като маскен бал или някакво официално тържество, тогава ще трябва да се насочите към специализирани магазини, които предлагат този вид облекло за деца.
За бебе. Когато купувате шапка за бебе, трябва да го имате предвид. Първо заради материята. Тя трябва да е мека, но в същото време да не дразни кожата или да я спарва. Чудесна работа за лятото вършат памучните шапки, а за зимата кашмирените например, или пък произведените памучна вълна. Ако бебето все още не може да се изправя или ходи, няма да се налага често да перете шапката, макар и да понякога да имате инцидент с повърнато. Ще трябва да гледате дали шапката има наушници или пък връзки, с които леко да завързвате в долната част на врата шапката, разбира се без да стягате, защото дори и детето да не може само да сваля шапката си, достатъчно е само няколко пъти да се завърти и шапката вече е върху лицето му или пък направо е останало без нея. Така че имайте предвид, когато купувате за бебето си шапка.
За по-голямо дете. С прохождащите и по-големите – 3 до 5 годишни деца е малко по-сериозна и често трудна задачата да се спрем на идеалната шапка и изобщо да искаме шапка. Но главното е тук да изберете шапка от практична гледна точка. Разбира се, ако може да съчетаете някоя сладурска шапка с практичност ще е най-добре, но не винаги става така. А и по-голямото дете има много повече воля от бебето, то вече разбира и много от децата в тази възраст мразят да усещат шапката на главата си, особено през лятото. Така, че ако трябва да се лишите от красотата за сметка на практичността – направете го. Много е важно също така, особено, ако става въпрос за някоя капризна госпожица или господин с претенции, да вземате детето с вас, когато му купувате шапка. Пробвайте я, за да видите дали ще му/й стане, но също така и детето да има възможност да се види и да избере шапката, която ще носи с удоволствие и няма да сваля през 2 секунди.