За контакти: +359 886 455 768

Кои шапки са подходящи за бебета за зимния сезон?

Публикувана на 15.02.2019

Избора на бебешка шапка за през зимата не е толкова лека задача, колкото може да ви изглежда. Малкото човече не може да намества шапката на главата си, както може да стори това един възрастен човек, когато му се размести, за да покрие главата си. Ето защо, когато купувате шапка за вашия бебок, особено за зимата, трябва да гледате дали тя покрива цялата му глава, а също така и ушичките. Те са особено уязвими. Поради тази причина най-удачно би било да изберете шапка, която има “капачета” за уши, т.е. по едно парче плат от двете страни на главата, които са продължение на самата шапка. Така ще сте сигурни, че ушите на вашето дете да винаги покрити и на сигурно място, без да се притеснявате, че може да настинат.

 

Някои модели шапки са с капачета, които може да се смъкват и вдигат, в зависимост от това, къде се намирате вие и бебето ви. Ако например сте в стая, от която се излиза често и съответно през отворената врата нахлува студен въздух, то главата на малкото ще остане покрита на всяка цена, но не е задължително да спуснете и двете капачета на шапката, защото все пак сте в закрито помещение.

 

Може да отидете още по-далеч, особено, ако вашият наследник има навика да си смъква шапката от главата при всеки сгоден случай, въпреки че навън дърво и камък се пука от студ. Изберете зимна шапка с връзки, които минават под брадичката. Но трябва да внимавате каква шапка, с какви връзки купувате, защото ако не са достатъчно меки и вие ги стегнете, има опасност да навредите на детето. Нужно е да са завързани разбира се, за да не остава без шапката си, но все пак не се престаравайте и не ги завързвайте така, сякаш никога повече няма да свалите тази шапка.

 

И не забравяйте малкото, когато му купувате шапка, защото една шапка може да стои на различните деца по различен начин. Все пак едва ли вашето дете и някоя съседче или случайно озовало се в магазина бебе, имат една и съща обиколка и форма на главата. Затова пробвайте шапките, но върху вашето дете, докато му станат, за да не берете ядове после.

 

Преди да купите шапката, която вие и вашето дете сте харесали, се убедете, че е достатъчно изолирана, спира вятъра и не пропуска вода. Някои шапки са с външна непромокаема обвивка и са специално за децата, които може да сложите редом до снежния човек, който заедно сте направили, толкова много сняг има по тях, че няма никаква разлика.

 

Ако си харесате някоя от тези сладки, мекички рошави шапки се замислете много добре преди да я купите. Заради фабричните влакна се генерира статично електричество, което пък означава, че косата на детето ще е хвърчаща феерия, което обаче не винаги е много красиво и удобно за сресване особено, след като свалите шапката.

 

Когато купувате зимна екипировка е добре първо да се купи детското или бебешкото палто, яке или космонавт, а чак след това и шапката, и евентуално шала. Ако държите да ги съчетаете цветово, разбира се. В противен случай, това няма голямо значение.

 

И в крайна сметка коя е идеалната шапка за вашето бебе или току-що проходило наследство? С няколко думи: шапката, която е топла, не може по никакъв начин да бъде отстранена от главата от малкия разбойник, и донякъде която се съчетава с другата част от облеклото.