За контакти: +359 886 455 768

Красивите шапки – как да изберем една сред толкова много?

Публикувана на 13.06.2021

Заради възродената мода да се носят шапки на пазара има богато разнообразие от стилове, цветове и модели шапки. Как обаче да се спрем само на една и то, особено, ако решим да пазаруваме по Интернет? Първото, което трябва да направите е да намерите подобна на шапката, която сте си харесали, за да може да прецените дали си струва да купувате новата. Преценката се отнася до това дали шапката ще ви стои добре, дали ще подчертава чертите на лицето ви, дали тенът ви е подходящ за нея и т.н. Общо взето тези неща трябва да се вземат предвид, защото едва ли има българска фирма, която продава по Интернет и да позволява замяна на вече поръчана и платена стока.
Разбира се после трябва да се спрете на една или пък колкото може да си позволите да си купите. Но ако сте шопинг маниак знаете колко е трудно да се направи това. Но все пак ще трябва да се ограничите само с една, в краен случай няколко шапки. Ето кои са най-актуалните предложения за летния сезон. Безспорен хит ще си остане и тази година широкополата сламена шапка, която внася не само много комфорт за женската главица, но и много настроение. Както и миналата година, може да ги намерите във всякакви разцветки и произведени от всякакви материали. Най-често ги правят от плат или истинска слама, която се сплита, получавайки се едно истинско произведение на изкуството в шапкарството. Цветовете са или на пластове или пък едноцветни. С такава шапка може да се появите практически навсякъде – плажно парти или просто, когато се излежавате на плажа, из града в големите жеги, до работа или на разходка. Разбира се в официалните вечери може би за предпочитане е нещо подобно като стил, но по-изчистено, а не някоя шаренка шапка.
Друг модел шапки за лятото са подобните на рибарските шапки, които обаче са само за неформални ситуации и в никакъв случай не може да се сложат на официално парти. Така че, ако ви трябва евтина, в повечето случай памучна, и много практична шапка, тези са точно от този тип. Може да ги намерите отново в богата цветова гама и от разнообразни материали. И отново тук си остава въпросът с формата на лицето и тенът на кожата на лицето, дали е подходяща, за една или друга шапка.
За по-смелите дами може да предложим някоя семпла баретка, килната кокетно на една страна, разкриваща по един уникален начин личността на дадената дама. Но за такива по-смели решения, вече със сигурност ще трябва да пробвате въпросната шапка, защото може и да не ви се получи впечатлението, което искате да направите.
И една вечна лятна шапка, която носят и мъже, и жени е спортната, бейзболна шапка. Този вид шапки са подходящи, ако искате да прикриете сплъстената си коса, която точно днес не е във форма, но пък вие трябва да излезете и нямате време да я оправите. Освен това стои доста добре, особено, ако сте прибрали косата си на конска опашка, провираща се през отвора на задната страна на шапката, който всяка една такава шапка притежава. Тези шапки, както и рибарските се славят с ниските си цени и високото качество, така че за всеки ден, когато излизате на разходка или пък да спортувате може да се снабдите с такава шапка, която да пази главата ви.
Има още много видове шапки, но ние щрихирахме набързо най-известните модели, които се носят от жените лято след лято и смеем да твърдим никога няма да остареят. Така че смело инвестирайте в някой от гореизброените модели – освен, че ще изглеждате зашеметяващо, ще се снабдите с шапка години наред, стига на вас самата да не ви писне.