За контакти: +359 886 455 768

Памучните шапки – безброй стилове измежду които да изберете своя

Публикувана на 06.05.2020

Всеки, който притежава елементарно естетическо чувство за съчетанието на детайлите от облеклото, знае, че една шапка, подбрана според останалата част от екипа, е чудесен завършек на тоалета. За жени или мъже, една подбрана с вкус памучна шапка може да преобрази по изумителен начин цялостното излъчване на човека и да го превърне в “готино парче”. Освен външния вид, обаче, памучните шапки са удобни и не дразнят скалпа на главата, поради хипоалергенните свойства на памука, който също така е и “дишащ”, което е много важно не само за шапките, но и за всяка друга част от облеклото. А и този вид шапки са много по-евтини, отколкото например сламените или пък кожените.
Друго голямо предимство е, че шапките, изработени от памук са толкова много стилове, че практически всеки човек може да избере своя сред тях. Един от най-известните модели сред тях са шапките от типа на рибарските. Те са с разпознаваем дизайн и едва ли някой от вас не е виждал такава шапка поне веднъж през живота си. Тази шапка е универсална и се предлага, както в дамски и мъжки вариант, така и в детски. Любима е на няколко поколения, не само защото дизайна се свързва с пребиването на плажа, а и защото всеки сезон си остават модни. Обикновено цветовите гами, в които може да ги намерите са неутрални – тъмно син, бял и черен, но от скоро по-авантюристичните натури може да се порадват на пъстри шапки от този вид, и то не само от детския модел, както и на много шарки, принтове и бродерии по тях за допълнително настроение на носещия.
Една жена би изглеждала великолепно, ако към шапката тип рибарска в бял или каки цвят, е добавила и бяла тениска или пък друго горно облекло, в подходящи краски, както и панталон с ниска талия и разкроени в долната част или пък такива в цвят каки с войнишка кройка. И като завършек може да добавите и чифт сандали тип гладиаторки, които са характерни с ниската си, равна подметка и множеството си каишки, преплетени по подобие на сандалите на гладиаторите.
За господата пък бялата рибарска шапка е чудесно допълнените към неофициален тоалет, състоящ се от къси, до колената, спортни панталони и тениска в бял или друг неутрален светъл цвят. И разбира се обувките – гуменки или други подобни спортни обувки, които да добавят небрежен вид.
Друг много често използван модел шапки от този материал, са тези, които приличат на шапки за голф. Тъй като в нашата страна този спорт е слабо разпространен все още, можем да сме съпричастни с големите имена единствено, чрез облеклото или аксесоарите си в него. Шапките за голф обикновено са в неутрални тонове или пък в шотландско каре. За да постигнете един небрежен и в същото време стилен вид, може да заложите на такава шапка в каре, блузка с поло-яка, с къс ръкав или пък без ръкави и къси панталонки в един цвят, който да е близък до този на шапката. Като завършек може да сложите любимите си шарени гуменки. Това беше за дамите.
Други предпочитани видове памучни шапки са плетените шапки, които донасят топлина през зимата и прохлада и шик през лятото, ако са оплетени от подходящи материали, също и така наречените bucket hats, които малко наподобяват по външен вид рибарските шапки, но са малко по-широки и с малко по-голяма периферия. Освен това те нямат никакви ограничения в цветовата гама.