За контакти: +359 886 455 768

Подходящата дамска шапка, която ви прави красива

Публикувана на 06.06.2019

Дамската шапка е чудесен аксесоар към всяко облекло. Често обаче това е доста позабравен аксесоар, защото малко млади момичета и жени слагат в днешно време шапка, за разлика от нашите баби, по чието време шапката е била стилен и моден аксесоар към облеклото. Дали заради настъпването на спортния стил в наши дни или поради прекалената феминизация, но е факт, че малко жени и момичета в тийнейджърска възраст носят шапки. Каквато и да е причината за това, отскоро се наблюдава увеличаваща се тенденция при носещите шапки. Жените откриват наново предимството от това този аксесоар да заема едно почетно място в гарфероба или дрешника.


Ако и вие сте завладени от идеята да покажете своята женственост, а и да си осигурите комфорта, която дава една шапка, ще трябва първо да откриете своя стил шапка, тази която най-добре ви стои и откроява вашата индивидуалност. Ако нямате приятелка, която би могла да ви даде съвет, ние ви предлагаме няколко съвета, които специално подбрахме за целта да улесним всяка дама, спряла се тук, в избора й на подходящата шапка.


През последните години стиловете в дамските шапки се увеличаха. Вече не са само известните на всички ни широкополи шапки, които така добре пазят главата и очите, но и също така може да срещнете дамски шапки във военен стил, бейзболни с козирка, декоративни и кокетни шапки за църква и др. Практически видовете шапки са толкова много, че може да си имате шапка за всеки ансамбъл от дрехи, който си направите.


Като за начало, когато си избирате за пръв път шапка може да се ръководите от облеклото, с което сте най-често. Не върви с дънки да сложите например широкопола шапка, нали? Ето защо си преценете добре какво носите всеки ден, за да може шапката да изпълнява един вид универсална роля. Широкополите шапки са подходящи по-скоро за всекидневни коктейлни или плажни роклички, поли или пък панталон в съчетание с лека ризка или блузка, за горещите летни дни. За дънките може да изберете някой от видовете шапки с военни мотиви, но съвсем успешно шапка от този модел може да бъде носена и от по-проста рокличка или пък пола-панталон.


Както споменахме по-горе широкополите шапки са много женствени и почти универсални. Заради нарастващият интерес от страна на дамите, и поради това, че се забелязват множеството предимства на това да сте с шапка, през изминалите сезони и този отново, този вид шапки успешно се завръщат върху женските глави. За лято 2010 много от големите имена в модата са заложили и на дизайн и на шапки, които да очароват, омагьосват и карат всяка жена да си купи такава шапка, па макар и само една. Този стил е особено популярен в тропически райони, както може и да сте виждали по филмите. Поглезете се и вие и върнете женствеността си поне за лятната почивка и си вземете шапка, която да ви накара да се почувствате жена.