За контакти: +359 886 455 768

Популярните и модерни шапки “Трилби”

Публикувана на 18.07.2021

Шапките Трилби са от този вид шапки, които са унисекс и може да се носят, както от мъже, така и от жени. Те са подобни малко на федора, но с тази разлика, че при тях, особено при женския вариант, периферията е леко скосена от двете страни, а и самата периферия е малко по-малка, също така трилби е малко по-заоблена и като цяло не стои толкова строго официално на главата. Трилби може да носите и с костюм за голф, което обаче не е допустимо за една федора. Така, че от гледна точка на практичността, трилби е по-предпочитана за носене. Много знаменитости са се появявали с такава шапка в медиите. От Майкъл Джексън до Виктория Бекъм, която не пропуска да предизвика поредния скандал със своето облекло и поведение.
Самият модел сега се носи много повече от жени, отколкото от мъже. Самото течение се смята, че е тръгнало от Франция.
През 20-те години на миналия век, когато шапките трилби се носят предимно от мъжете от работническата класа, и така аристократите са започнали да се разграничават от тях, защото аристократите са били почитатели на федора.
През 60-те години пък този вид шапки са станали нарицателно на всички музиканти, най-вече на джаз музикантите, ска и др.
Днес, както се случва с много неща, модата е попроменила самият изглед на шапките трилби, но си остава вида на изисканост, която лъха от образа на човек, носещ такава шапка. Освен това, както казахме тази шапка е станала предимно дамска днес, не че не носят и мъжете такива. Ако сте решила и вие да вкарате малко екзотика в своето излъчване ала Ал Капоне или сериозното момиче, с което не бива да се забърква човек, ще трябва доста внимателно да избирате тази шапка, за да намерите тази, която да разкрие целия ви потенциал. Затова отново следвайте основните правила, които важат за всеки вид шапка – да отделите достатъчно време, за да обиколите магазините, да разгледате всяка една шапка, която ви е харесала внимателно и най-вече да я пробвате, за да получите ясна представа как ще изглеждате с нея в действителност. Разгледайте добре шапките, като четете етикетите, най-добре да е изработена от памук или друг подобен хигроскопичен и хипоалергенен материал. Но тъй като памука води първенството в този случай, ще останем на него засега. Памучната шапка ще позволи на кожата на главата ви да диша, така че не би трябвало да имате неприятното усещане за изпотена коса.
Друго, за което е много важно да следите е как ще ви стои шапката и дали имате изобщо с какво да я съчетаете, вярно че може да се носи с почти всичко, но едни дънки ще внесат малко неуважение към изисквания стил на тази шапка.
Запомнете, че шапката не бива да ви стяга или да пада над ушите ви. В първия случай може да получите главоболие, а в другия ще се получи доста нелепо и дори смешно, ако се появите с шапка, която ви стои като на жаба . Със сигурност цялата представа и намеренията ви да изглеждате стилно ще завършат катастрофално. Идеалното облекло все пак за такава шапка е един прав панталон стил шотландско каре, риза, с пуловер без ръкави върху нея, леко разкопчано деколте и разбира се равни кожени обувки. А може и чифт стелето, което представляват обувки на тънки, високи токове, чиято височина е не по-малко от 12 см.
И вече сте готова да покорите света и мъжките сърца, които харесват сериозните момичета, разбира се.