За контакти: +359 886 455 768

Шапки за горещите летни дни

Публикувана на 19.02.2020

С настъпването на горещите месеци, все повече от нас се замислят за знойни часове сред златните дюни на плажовете, а единствения звук да са крясъка на чайките и шума на вълните. Разбира се, за да си починете пълноценно и да не пострадате от слънцето, което с всяка следваща година става все по-опасно ще ви трябват такива помощни средства като различни кремове и разбира се шапка, за да предпазите главата си. Има доста видове летни шапки – дамски и мъжки, но най-ефикасният вид срещу слънчевите лъчи за дамите е този с широката периферия или широкопола шапка. Тези шапки от няколко лета отново превземат женските сърца. Те са елегантни, леки, а вариациите в цветовете и материите ги правят предпочитани за комплект с любимата плажна рокличка или банския костюм.
Може да намерите такъв тип шапка в почти всеки магазин за облекло или пък в специализиран магазин за шапки, ако имате такъв във вашия град. Основно те се правят от плат, но има и такива, които са изработени от бамбук или подобен материал, от който се изплита шапката и може и да се оцвети след това със специални бои.
За да разберете доколко една широкопола шапка е качествена, трябва да обърнете внимание на това колко е широка периферията – колкото тя е по-голяма, толкова по-добра е шапката, защото голямата периферия ще ви прави повече сянка и ще ви предпазва от слънцето. Материалите пък, от които се изработват трябва да оставят главата да диша без да се слепва косата и да се наелектризира.
Главното нещо, което трябва да запомните за този вид шапки, а и повечето летни шапки е, че те се правят предимно от слама. Разбира се има и такива видове шапки, които се изработват от други материали – найлон, плат и др.
Широкополите шапки не са толкова скъпи и може да намерите доста добри предложения на сносни цени. Разбира се една качествена шапка с по-голяма периферия ще струва доста повече. Но като цяло има за всеки вкус и джоб шапка.
Друг вид лятна шапка е тази, тип бейзболна с козирка. Те се носят предимно със спортно облекло, като дънки, макар и една широкопола шапка да е подходяща за дънките, но някои жени просто не харесват толкова големи шапки. Ето защо те се спират на тези малките и прибраните с козирката. Тези шапки са малко по-неудобни в смисъл, че основният материал, от който се изработват е синтетичен материал или плат, който ако не е качествен памук, често причинява слепване на косата и изпотяване, което води до неприятно чувство. И става така, че вместо да носите с желание шапката си, то ви се иска час по-скоро да я свалите от главата си.
Ето защо, когато се решите на стъпката да разнообразите гардероба си и най-вече да вкарате малко различие в стила си, трябва да сте много внимателни на какво се спирате, точно както когато си избирате нова дреха или обувки. Запомнете, че трябва да възприемате шапката като един вид облекло, но за главата, която се нуждае от не по-малко грижи и глезене, отколкото краката или тялото ви, което удобно се разхожда в нова блузка или поличка.