За контакти: +359 886 455 768

Тенденции в пролетно-летните официални и неофициални дамски шапки

Публикувана на 02.04.2020

Нека да започнем с големия пазар на шапки, където тази пролет истински бум отбелязаха един нов вид официални шапки за дамите. Като предприемач със сигурност не сте разочаровани от свежите дизайн и цветове, а оттам и вашите клиенти няма да си тръгнат от магазина ви с празни ръце. Официалните шапки като цяло винаги са имали изискана и елегантна визия, но през този пролетно-летен сезон, дизайна на тези шапки е повече от елегантен, което категоризира строго с какви дрехи е най-подходящо да се носят. Не може да си позволите да излезете, например по плажа с къси панталонки, тениска и такава шапка. Този вид шапки по-скоро крещят за плажни рокли, парео, изискани пролетно-летни костюми с пола, и задължителният мега, хипер висок ток.
Най-често използваният материал за тези шапки е полипропилен, благодарение, на който и допълнителните притурки, придава един нов, леко метален отблясък на шапката. Много производители и дизайнери на шапки са се обърнали към тази тенденция за новият сезон. Тези нови шапки представляват едно нетрадиционно раздвижване на модните тенденции за последните години. В едно се срещат следи от шапките на кавалеристите от ранните години на 20 век, подобните на лампи шапки от 60-те години и елегантните малки шапки без периферия, които сме виждали от старите ленти. Така че, ако обичате да експериментирате с външността си, със сигурност една такава шапка ще ви допадне и дори може да заеме първите места в гардероба ви. Ако разбира се носите шапки. Но знайте, че през последните години шапките извършват голямото си завръщане от прашните дебри на бабините гардероби и дрешници, където се бяха скрили за дълго време. Все повече жени, особено през пролетно-летния сезон може да се видят с шапки – ежедневни, елегантни, плажни, бейзболни, такета, бонета и т.н. Шапката отново става любим аксесоар, който заедно с обувките завършва по един специфичен и уникален начин всеки тоалет.
Няма как да не поговорим и за неофициалните шапки, сред чиито редици също има нововъдения, които сякаш огравят образа ви. За разлика от официалните шапки, които са малко ограничени откъм видове и модели, неофициалните са толкова много, че дефакто може да се изгубите сред магазина, ако решите да си избирате само една шапка. Шапки без периферия, жокейски шапки, шапки тип балон и федора. Но това не е всичко, списъкът продължава с шапките с небрежен принт тип униформа. Но двата модела, на които си струва да се фокусираме, и както изглежда така правят и клиентите са каубойските и широкополите шапки. Това са най-често купуваните от дамите шапки за пролетно-летния сезон.
Каубойският модел шапки откриват по един невероятен начин лицето, като в същото време пазят главата от различните атмосферни и заобикалящи ни условия. Еднакво добре може да ви предпазят от слънце, дъжд и в същото време да не намачкат косата ви, а да отрият лицето ви. Това се отнася, както за мъжките, така и за дамските модели.
Другият модел неофициални шапки, които са широкоразпространени са цветните широкополи шапки. Това са дамски шапки, които сякаш всяко лято ще са на мода. Абсолютно непретенциозни, подходящи за всяко облекло, леки и най-важното защитаващи очите и главата от палещите лъчи на слънцето, тези шапки се радват на голяма популярност сред дамите. Най-актуалните материи за тяхната изработка са слама и плат. Цветовете пък варират, според това каква комбинация е подбрана, но винаги са или в ярки, весели цветове, като тюркоазено, зелено тип зелен лимон, черно или пък цикламено, а тази година на мода е диненият цвят. Разбира се може да се комбинират някои от гореизброените цветове. За тези, които не обичат ярките цветове, може да намерите шапки в неутрални тонове или пък тип слонова кост. Така че, може да се каже, че има за всекиго по нещо. Въпросът е да се спрете само на една шапка, а може и да си накупите няколко, за да сте интересни през лятото.