За контакти: +359 886 455 768

За плетените шапки – мода и необходимост

Публикувана на 01.07.2021

Спомняте ли си шапката, която носехте като дете през зимата? Беше плетена, нали? Най-вероятно, защото по онова време едва ли е имало други освен плетени детски шапки. Но така или иначе плетеното винаги си остава актуално и много ефективно, защото нищо не топли така, както го прави вълната или памука, оплетен на шапка. Откакто плетивото стана изключително модерно преди няколко години, все повече нови модели дрехи и шапки, започнаха да се появят на пазара. И все повече млади хора може да се срещнат с презираните преди много време плетени пуловери и шапки. Сега да носиш плетено си е модерно и шикозно.
Шапките не остават по-далеч в тази мода. Минете по магазините, в които продават ръкавици, шапки и други зимни аксесоари и вижте колко много модели плетени шапки има вече. Скиорски шапки, барети, такета, с пискюли, приличащи на шапките на джуджетата на Дядо Коледа и много, много други. За всекиго по нещо. Със сигурност дори и да сте от хората, на които не им отиват много шапки или да си мислете, че не ви отиват, ще успеете да си намерите наистина нещо само за вас, сред купищата шапки.
Нека да се спрем на най-популярните модели и набързо да опишем техните достойнства. Първият модел е скиорската шапка, която сте виждали в мъжки вариант за зимата, черни, машинно плетени в ситна плетка. Едро плетените, в стил ръчно плетени скиорски шапки са много по-интересни и по-подходящи за жени, заради множеството си модели и интересно направени вплетени декорации по тях. Този вид шапка, както може би знаете, прилепва плътно към главата, като покрива ушите и по този начин стопля много добре главата през студените дни и нощи, когато може да ви замръзнат ушите. Те се изработват от вълна – овча, памучна или смесици, памук с вискоза или акрил, за повече еластичност. Такива шапки отиват на жени с по-дълги коси и слаби лица, ако говорим за естетичната им черта.
Плетените барети са много интересни шапки, които също така топлят главата. Те както и обикновените, памучни барети може да се носят, както с козирката напред, право, така и леко килнати на една страна, скривайки леко едното ви око.
Материалите и тук са различни видове вълна. Барета може да носите дори с официално палто през зимата, тя е много стилен модел и със сигурност няма да се получи нелепо.
А пък за порасналите деца предлагаме интересните шапки, които са носили и като деца с различните рошави пискюли на върха им или пък с два върха. Такива шапки са най-подходящи за момента, когато се отправите на зимна ски ваканция, където ще имате възможност да впечатлите всички с вашата оригинална шапка. Или пък сте на хижа. Така или иначе предполагам знаете, че няма да е много допустимо да си сложите тази шапка над палтото за работа.
Във всеки случай да си сложите плетена шапка вече не е признак на задръстеност или нещо подобно, плетеното никога не е било така тачено, както сега. Така, че ако винаги сте харесвали плетените неща е време да се възползвате.