За контакти: +359 886 455 768

Защо мъжете носят шапки федора

Публикувана на 29.08.2020

Шапките федора са онзи тип мъжки шапки, които говорят за мистерии, тайни и неразкрити убийства, ако щете. Тези шапки са отличителен белег на всички гангстери от старите филми, на Индиана Джоунс, който би умрял за нея, и правят всеки мъж привлекателен по един особен и мистериозен начин, карайки ви да искате да надникнете под периферията на шапката, за да разберете кой се крие под нея.
Този вид шапки са подходящи за мъжете от всички възрасти, за рок музиканти или пък аристократи. Все пак в днешно време стила доста се е разгърнал и не се среща само типичната федора, а и някои модификации на вида. Дори има и женски видове федора. Но ние ще поговорим предимно за това, защо един мъж би сложил такава шапка и с какво го променя тя, какво му дава. Като цяло това е един не особено скъп аксесоар, който завършва по уникален начин всеки мъжки тоалет.
В човешката природа е да забележим, когато някой от нашето обкръжение носи шапка. А шапките федора са от онези шапки, които не остават незабелязани. Освен че топлят главата на своя собственик, като така пазят от подли и досадни настинки и болести, те завършват по страхотен начин едно официално облекло.
Както казахме, шапките федора могат да се носят не само с костюм, но също и с малко по-небрежно облекло. Тези шапки не са съвсем с еднаква форма, все пак и различните мъже имат различни по форма глава и лице. Затова, когато ви се налага да си купите такава шапка не правете грешката да си купувате без да сте я премерили, както май правят много мъже, които не обичат частта с меренето на различни части от своето облекло. Знайте, че има толкова много видове шапки федора, че почти няма начин да не намерите точно вашата. Заради различните стилове в този вид шапка, вече може да се носи с ежедневното ви облекло.
Дизайнерите пък на федора са заложили на богато разнообразие от материали, в отговор на дрехите и костюмите, които може да се намерят в различните магазини, изработени от различни материали. Вече няма федора само от вълнен или подобен на микрофибър плат, които придават онази строга официалност, която не е подходяща за всяко облекло. Разбира се и цветовете не са само черен, сив и кафяв, може да намерите шапки федора и в други цветове. А материите са толкова разнообразни фабрични и текстилни, дори и естествена кожа се използва за направата им. Така че, ако имате кожено сако или шлифер, една федора от естествена кожа ще допълни чудесно цялостната ви визия на елегантен, но и леко небрежен стил, което е присъщо само за изделията от кожа.
За размерите няма нужда да отваряме отделна дума – заради популярността си, тези шапки могат да се открият във всякакви размери и форми – всеки може да носи шапка федора, без значение дали строго официалната или пък от онези видове с по-малки периферии в кубински стил.
От мъжка гледна точка, защо мъжете носят шапки федора? На така зададеният въпрос, господата отговарят, че мистериозността винаги е била част от тяхната личност, а какъв по-добър начин да представят себе си, в було от мистерия от това да нахлупят леко над очите една федора?