За контакти: +359 886 455 768

Завръща се модата на плетените аксесоари и шапки

Публикувана на 27.01.2020

Спомняте ли си, когато бяхте малки, че майките и бабите ви обличаха в плетени гащички, елечета, блузки. И шапчици. А на вас след години ви се струваше, че всичко плетено е “бабешко”, остаряло и старомодно. Но днес, 30-40 години след тогавашната мода, колелото се завърта и плетеното отново се завръща на мода с пълна сила. Вече не е демоде да носиш плетен шал, пуловер или шапка. Даже е много стилно. Свежите цветове на плетените шапки например може да накарат дори и заклетите нешапконосци да пожелаят за себе си някоя от тези симпатични шапчици тип таке или барета. Начинът, по който открояват женското лице ги правят предпочитан завършек на всеки неглежиран тоалет. Много от големите звезди се поддадоха на плетената мания и се появиха в медиите с плетени шапки. Голямо предимство на такива шапки е, че през зимата пазят топло, дори и да не са изплетени на много сбито. И което е по-хубаво плетените шапки може да са изчистени или украсени по разнообразен и интересен начин, за да прилепнат не само на бохемския начин на обличане, но и на сдържано елегантния. Ако сте с плетена изчистена шапка, у другите ще се създаде впечатлението, че пред тях стои модерна и независима жена, а тези шапки, в чиито бримки има втъкнати пера, бижута и различни камъни създават усещане за лека и ненатрапчива женственост, която огражда като ореол собственичката на шапката.
За пролетта и лятото са подходящи отново плетени шапки, но с периферия. Може и да ви се струва, че през топлите месеци не е много подходящо да се ходи с такава шапка, но всъщност на едро изплетените мотиви предлагат една много интересна визия, като в същото време не спарват главата, но я предпазват от слънцето и неблагоприятните условия.
Друг вид плетени шапки, които обаче са подходящи по-скоро за зимата са тези, на които има прикрепени наушници и се връзват на врата. Като модел те са много подходящи и за малки деца, тъй като предпазват ушите, една много чувствителна част от човешкото тяло, от бръснещия студ.
Шарените пък тип джуджешки шапки са един весел завършек на зимния тоалет, който пази главата и ви прави по-интересни в чуждите очи. Плетените шапки са малко по-скъпи от другите и е напълно разбираемо, като се има предвид, че материалите и изработката са доста по-скъпи. А ако е плетено и на ръка става още по-скъпо, заради повечето часове работа, отколкото на плетачна машина. Така, че ако искате да сте интересни и с качествена шапка задължително трябва да си купите плетена шапка, най-малкото ще сте сигурни, че имате една добра защита срещу слънце и студ.
Практически от всеки вид прежда може да се изплете шапка – ангорска вълна, памучна прежда или пък вълна, всяка една нишка, която може да се плете е напълно подходяща. В този аспект нямате ограничения.