За контакти: +359 886 455 768

Завръщането на шапките или как се носи шапка

Публикувана на 15.01.2021

През последните години шапките направиха своето триумфално завръщане на модния подиум, както и в живота на хората, което накара мъже и жени от всякакви възрасти отново да прибавят този безценен аксесоар към гардероба си. Дали тайно винаги не сте били почитатели на шапките, но не сте се осмелявали да носите, поради факта, че най-вероятно не сте знаели каква точно да изберете за вашия стил и външен вид? Ние пък решихме да подберем малко съвети, за да ви дадем насоки как точно може да носите шапка. И като краен резултат да се получи една перфектна визия, някой път пък доста нетрадиционна за вас, но пък изразяваща ви по един нов и необичаен начин.
Първо и основно правило е, че една шапка, за да ви стои добре, трябва да е съобразена с вида и типа лице, прическата, и дори тялото и тена на лицето ви. В наши дни, обаче има толкова много стилове шапки, че не е чудно, че се затруднявате да си изберете една. Когато пробвате нова шапка обаче, трябва да имате предвид формата на лицето си най-вече. Например, ако сте с издължено лице, една висока шапка сами ще подчертава още повече този факт, а не винаги продълговатото лице изглежда добре. От друга страна, обаче кръглото лице би изглеждало много по-добре с такава шапка, която ще добави малко височина и ще направи лицето малко по-издължено.
Друго, за което трябва да помислите е тенът на кожата на лицето ви. Ако например кожата ви е по-скоро жълтеникава, вероятно няма да е добра идея да залагате на шапките в жълтеникави или зелени оттенъци. Кафявите шапки пък смекчават прекалената руменост на лицето. А пък шапките в бледи, убити цветове, подчертава още повече бледата кожа.
След като се запознахме с основните правила за формата и цвета на лицето, идва ред на правилната номерация. Нали не искате да изберете най-готината шапка по цвят и форма, но пак да не ви стои добре, заради грешна номерация? Освен, ако не е люта зима, шапката не бива да закрива ушите ви. Прекалено голямата шапка ще се смъква всеки път досами челото ви, което е малко досадно, а пък малката ще оставя червени ивици по кожата на челото ви, а също така може да причини главоболие. Правилният номер шапка, е този, който ви кара да се чувствате комфортно и с който забравяте, че носите шапка въобще.
Смяна на прическата. Спуснатите коси, обрамчващи лицето или пък опънати назад, са идеални прически, с които почти всяка шапка ще ви подхожда.
Винаги избирайте правилната шапка за всеки стил на обличане. Тук вече ще ви помогне вътрешното ви усещане за естетика. Не бихте сложили например цветна плажна шапка с вълнен костюм, нали? Или пък каубойска шапка за завършек на вечерния ви тоалет, състоящ се от малка черна рокля. Така че избирайте винаги шапка, която да подхожда на повода, който ви е накарал да облечете една или друга дреха, точно както правите с останалите аксесоари от облеклото си.
И накрая най-важното правило е да се чувствате уверени и красиви в новата си премяна, която завършва дръзко или елегантно с шапка, под чиято периферия надничат очите ви и красивото ви лице, променени донякъде от шапката по оптически начин.
Не се страхувайте да носите шапки и да ги направите част от вашият стил.