За контакти: +359 886 455 768

Дамски шапки

След стилните дрехи и обувки, всеки има нужда от невероятен и открояващ се завършек като подходяща шапка. Шапките са аксесоарът, който ни отличава.

Покажи по продукта
SH-2072

Камуфлажен шал

13.90лв.
SH-2070

Цветен шал

12.90лв.
-15%
SH-2062

Плетен зимен шал

15.90лв. 13.52лв.
SH-2063

Зимен шал

14.90лв.
-15%
SH-2064

Плетена шапка с пискюл

18.90лв. 16.07лв.
SH-2060

Шапка Retro Mesh

8.90лв.
SH-2052

Шапка - Street Style

17.90лв.
-20%
SH-2056

Зимен комплект

28.90лв. 23.12лв.
SH-2055

Зимен комплект

33.90лв.
-20%
-20%
SH-2051

Плетена шапка

9.90лв. 7.92лв.
SH-2042

Шапка MOOVER ITALIA

11.90лв.
-20%
SH-2021

Зимен Шал

21.90лв. 17.52лв.

Дамските шапки обикновено са по-фини, изящни и по-богато украсени. Те са перфектният завършек на вашето облекло. Допълнете визията си с шапка, за да заинтригувате всички със стила си.

Шапка, която привлича погледите!

Направете впечатление с елегантен дизайн или ярък цвят. В shapki.bg ви предлагаме избор от различни шапки, подходящи за всеки повод, независимо дали търсите прохлада и комфорт през лятото или топлина и уют през зимата.

Разнообразие от стилове, цветове и модели!

Нашите шапки са изработени от различни материали. Предлагаме разнообразие от стилове и размери. При някои модели дамски шапки приоритет е функционалността, докато за други водещ е екстравагантният външен вид и те са истински произведения на изкуството. Кой модел ще изберете зависи от вашия личен стил и повода, за който я подбирате.

Привличайте погледите, където и да отидете, с красива шапка от shapki.bg!

Задължително подбирайте шапка според сезона!

Дори да подхождате към шапката си основно като към моден аксесоар, все пак трябва да сте сигурни, че тя е подходяща за времето навън. Избирайте шапки от вълна или по-тежка плетена материя за зимата и преходните сезони. Сламените и тъканите дишащи материали осигуряват прохлада през лятото. Памукът и памучните смеси са подходящи за носене през всички сезони.

Защо да носим шапка дори през лятото?

Както споменахме, шапките са любим аксесоар за много дами. Други обаче подхождат към тях като необходимост за предпазване от студ, вятър и дъжд. Добре е да знаете, че също толкова важно е да носим шапка и през лятото. Изработени от дишащи материи, те пазят главата ни от прегряване, а широката периферия осигурява защита и за част от тялото ни. Въпреки това не забравяйте слънцезащитния крем – той най-сигурно предпазва кожата ни от вредните лъчи. Ако все пак искате шапката ви през лятото не само да пази сянка, но и да осигурява защита, когато избирате модел вдигнете го срещу слънцето – колкото по-малко светлина преминава през материята, толкова по-висока е защитата. Проверете и етикета на шапката – добре е да има надпис 50 + UPF. Това означава, че шапката пропуска само 1/50 от вредните ултравиолетови лъчи. Добрата шапка в съчетание с качествен слънцезащитен вид предпазва кожата ни от заболявания, болезнени и неприятни разранявания и преждевременно стареене. Ако през лятото предпочитате почивка на гора или планина, шапката ще предпази допълнително главата ви от кърлежи и други опасни насекоми. И не на последно място – тя е добра бариера срещу летните дъждове, които са особено внезапни през този сезон и могат да ни изненадат по всяко време.

Как да изберем най-подходящата шапка според формата на лицето?

Шапката е търсен елемент в дамския тоалет, както през зимата, така и през лятото. За всяка жена най-важно е да изглежда добре и всеки аксесоар трябва да е подчинен на този стремеж. При избора на шапка решаващо е да съобразим вида й с формата на нашето лице. Ако имате кръгло лице – с подобна дължина и ширина, издадени скули и заоблена брадичка, тогава най-подходящи за вас са асиметричните шапки и барети или свободните модели, които не подчертават челото. Дамите с триъгълно лице – с високо чело, изразителни скули, неясно очертана челюст и остра брадичка, трябва да заложат на шапки с периферия, която покрива леко лицето или на шапки с козирка, а през зимата за предпочитане са шапките с ушанки. Квадратното лице – с широки скули, изразителна челюст и широко чело, може да бъде оптически издължено с високи шапки, барети, каскети и шапки с периферии. Ако лицето ви е правоъгълно – дълго и тясно с характерно високо чело, добре е да потърсите шапка, която да закрива горната част или тясна барета. Дамите със сърцевидни лица притежават широко чело заострена брадичка и силно подчертана челюстна линия. Добре е при избора на шапка да наблегнат на модели, които оптически закръглят долната част на лицето – свободни шапки или шапки с козирки, както и малки капели. При овално лице със симетрична форма, което леко се стеснява надолу изборът на шапка е най-лесен, тъй като почти всеки модел е подходящ, стига да не издължава прекомерно лицето.

Как да носим шапка с дълга коса?

За всички дами прическата е от голямо значение. Как да носим шапка без това да повлияе на съвършения вид на косата ни – ето няколко трика. Като начало никога не слагайте шапка върху предната част на лицето си. Наведете малко назад дори широкопола шапка, предназначена да ни пази от слънцето. Това позволява на всички да видят чертите на лицето ви, а не да се чудят как изглеждате под шапката. В същото време това не позволява на шапката да прилепне твърде плътно към темето и да сплеска косата отдолу. При по-късите прически това има още едно допълнително предимство: ако дадете на лицето си малко пространство, кичурите ви ще се виждат по-добре. Не всяка шапка е подходяща за всяка прическа. Обемът е най-важният фактор. Ако косата ви е по-гъста или ако я оформяте така, че да има известна височина и обем, изберете по-гъвкава шапка, а не шапка, която в крайна сметка ще се стегне около прическата и ще остави вдлъбнатина. Помислете къде ще пада косата ви, когато поставите върху главата си шапка! При федорите и други стилове с периферия в идеалния случай можете да разпределите косата си от двете страни на раменете, добре ще изглежда и ниска конска опашка. Средно дългата коса, особено ако е с по-груба текстура или частично напластена, може да се окаже, че стърчи отстрани. Вместо това можете или да регулирате шапката, за да оставите малко повече място за косата си, както споменахме по-горе, или да приберете косата си в конска опашка или свободен кок. При шапка, която не е с гъвкава форма, просто промушете косата си на опашка или кок през отвора отзад или я носете под затварянето. Ако шапката няма отвор отзад, дръжте конската опашка или кока под мястото, където шапката ще падне.

Изберете от разнообразните модели шапки, които предлагаме! В shapki.bg имаме най-добрите аксесоари за вас, с които гарантирано ще привличате погледите!

Прочети още